Hoe regel ik zorg?

Zorg en begeleiding regelen is niet eenvoudig. Waar klop je aan? Waar loop je tegenaan? En wat zijn de kosten? Hierbij kan BORG Raad in Zorg je helpen. Ons doel is een zorgsituatie te creëren waar jij en degene voor wie je zorgt blij mee zijn. Daarbij is het belangrijk dat er rust en overzicht komt.

Waar begin je?

Ons Nederlandse zorgstelsel heeft vele mogelijkheden, maar alle regelingen maken het soms moeilijk om door de bomen het bos te zien. Dat gebrek aan overzicht veroorzaakt onrust. Het kost veel tijd om uit te zoeken bij welke instanties je moet zijn, welke formulieren je moet invullen en welke informatie daarbij van belang is. De verschillende instanties (CIZ, SVB, het zorgkantoor, de gemeente, etc.) lijken je soms van het kastje naar de muur te sturen. En de situatie waarvoor je aan de bel trekt, blijft ondertussen ook veel tijd vragen.

Herken je dit? Voor ons was het destijds de aanleiding om BORG Raad in Zorg op te richten. Omdat wij de weg inmiddels heel goed kennen, kunnen wij de regie voor je oppakken en rust brengen in het proces. We beginnen dan met het afstemmen van je vraag, het inventariseren van je behoeften en een helder plan. Als we afstemming hebben en weten welke zorg en ondersteuning het beste bij jullie past, ondernemen we actie.

Wat bieden wij?

Wij weten hoe de hazen lopen. Zo weten we waar je moet zijn, kennen de instanties en de mogelijkheden van ondersteuning. We bieden alle informatie en helpen bij het aanvragen van een indicatie, het organiseren van de zorg, respijtzorg en/of de financiële regelzaken. Daarnaast kunnen we ondersteuning bieden bij de zorgadministratie.

Zo krijg je zicht op het geheel en zorgen we voor coördinatie en versterking van de zorg. Een goede samenwerking en interactie tussen jou als mantelzorger, aanvullende mantelzorgers en de zorgprofessionals is cruciaal voor een zorgsituatie. Zo komt de zorglast en/of draaglast voor de mantelzorger in balans.

De regie in eigen hand

Wie onze hulp inschakelt behoudt altijd zelf de regie. Deze waarborgen we door de zorgsituatie overzichtelijk te maken en toekomstbestendig. Je moet een tijd vooruit kunnen. Als dat even niet lukt, staan wij op de achtergrond klaar om je tussentijdse vragen te beantwoorden. En uiteraard kunnen we, als de situatie verandert, eventueel tijdelijk wat regeltaken overnemen.

Rust en Balans in zorgsituaties