Wij zijn Borg Raad in Zorg

In 2012 richtten wij, Inge Letschert-Godding en Diek van Laarhoven-ten Hoonte, BORG Raad in Zorg op. Voordat we met BORG Raad in Zorg begonnen, werkten we eerst vele jaren buiten de zorg. Dat werkt in ons voordeel, want hierdoor kijken we vanuit een andere invalshoek naar zorgvraagstukken Diek is jurist met een financiële achtergrond en Inge komt uit de hotellerie. Dat betekent dat we altijd met en voor mensen hebben gewerkt. Onze dienstverlening is gericht op het verbeteren van jouw situatie. Daar zetten we ons voor de volle 100 procent voor in.
Inge en Diek van Borg Raad In Zorg - Meer rust en balans voor mantelzorgers
Inge Letschert-Godding van Borg Raad in Zorg - Meer rust en balans voor mantelzorgers
Diek en Inge van Borg Raad in Zorg - Meer rust en balans voor mantelzorgers
Diek van Laarhoven-ten Hoonte van Borg Raad in Zorg - Meer rust en balans voor mantelzorgers

Inmiddels hebben we al veel families geholpen. Iedere individuele situatie was weer anders, maar we hebben met een optimale combinatie van mantelzorg en formele zorg altijd een duurzame oplossing gevonden. Dat brengt rust en ruimte in het proces. Wij houden van ons vak omdat het mensenwerk is. Situaties waarin we betrokken raken, zijn vaak emotioneel en complex. Vanuit onze compassie en toewijding maken wij dan graag een verschil.

Wij geloven in een leven lang leren. Uiteraard omdat wet- en regelgeving voortdurend verandert, net als de zorgmogelijkheden. Daarnaast blijven we onszelf professionaliseren. Inge is bijna klaar met haar opleiding tot seniorencoach, Diek is binnenkort officieel mantelzorgmakelaar. Twee takken van sport die nauw samenhangen met onze werkzaamheden.

inge letschert-godding​ borg raad in zorg

Inge Letschert-Godding

“Aandacht voor de ander. Daar gaat het wat mij betreft om in ons werk. Als we voor iemand aan de slag gaan, vind ik het belangrijk om elkaar goed te leren kennen en verstaan. Die echte verbinding, of het nu zakelijk is of privé, is belangrijk voor mij. Daar ligt mijn passie.”

“Toen ik voor mijn eigen vader en moeder zorgde, ontbrak de connectie met de drukke zorgwereld daar omheen. En warmte. Ik werkte toen zelf in de de hospitality sector waarbij alles draait om gastvrijheid. Dat gevoel miste ik in de zorg. Omdat het regelen en organiseren me in het bloed zitten, besloot ik mijn werkterrein te verleggen en richtte ik, samen met Diek, BORG Raad in Zorg op.”

“De mantelzorg voor mijn eigen ouders maakte mij tot ervaringsdeskundige. Sindsdien ben ik me verder gaan verdiepen in de uitgebreide zorgmogelijkheden die voorhanden zijn en de daarbij behorende wetten en regels. Met kennis, enthousiasme, geduld en een open blik heb ik sindsdien al veel families mogen begeleiden in hun zorgtraject. Ons doel is de zorg tot een veilige en warme haven te maken voor de hele familie. Als ik gelukkige, relaxte mensen zie, weet ik dat we ons werk goed hebben gedaan.”

Diek van Laarhoven-ten Hoonte

“Kennis is belangrijk in ons vak. Maar werkelijke aandacht en compassie zijn minstens zo belangrijk. Met die mix proberen we de best mogelijke en houdbare (mantel)zorgsituatie te bereiken voor onze cliënten. De vertrouwensband, die vaak ontstaat omdat we in dit proces dichtbij mogen komen, stemt me dankbaar.”

diek van laarhoven - ten hoonte - borg raad in zorg

“Drukke banen, onder andere in de advocatuur en bankwereld, confronteerden me met het dilemma van de zorg voor naasten. Het begrip mantelzorg was toen nog vrij onbekend, maar bestond natuurlijk al wel. Door me te gaan verdiepen in het zorgstelsel ontdekte ik hoe complex de wet- en regelgeving voor een leek is en dat dit de toegankelijkheid in de zorg belemmert. Het regelen van zorg blijkt veel te veel tijd te kosten. Ik vind het fijn dat ik juist vanwege mijn juridische en financiële achtergrond, samen met Inge en haar achtergrond, een verschil kan maken voor mensen die zorg nodig hebben en hun mantelzorgers. Hen bij te staan in hun zoektocht geeft voldoening.”

“Iedere situatie is anders. Dat maakt het werk afwisselend en uitdagend. Ook onze eerdere internationale werkervaring blijkt van pas te komen, want we zien dat zorgsituaties niet altijd in Nederland ontstaan. Dan volgt een traject van communicatie met buitenlandse instanties en aansluiting op het Nederlandse zorgstelsel.”

Versterk jij ons team?

Diek en Inge staan samen aan de basis van BORG Raad in Zorg, maar zij staan niet alleen. We steunen ook op een beproefd en vertrouwd netwerk van professionals die ieder vanuit hun eigen kunde en kennis kunnen bijdragen aan de oplossing in een (mantel)zorgsituatie. Dit netwerk maakt ons als team flexibel.

Heb je of volg je een relevante opleiding (bijvoorbeeld mantelzorgmakelaar of onafhankelijk cliëntondersteuner)? En zou jij het team van BORG Raad in Zorg willen versterken? Aarzel niet en neem contact met ons op. We leren je graag kennen!

Rust en balans voor mantelzorgers